Tveka inte! Låt din nyhet bli
     JT:s nyhetsnotiser ht 2000
Till JT:s hemsida

Skicka bidrag!

Sökes: Ordinarie redaktör


Jamtamots nya frackband
Säljes av Br Fogden
Luvrött och vadmalsgrått
Samarret2000: Härja-Jämts fotoalbum
Härja-Jämts slips

14.  God Jul och Gott Nytt År ! 
Bröder !
Tack för en bra hösttermin!
Vårterminen 2001 inleds med en Kammarkväll, lördag den 20/1, i samband med Norrlands nations Återerövrargasque. Lördag 27/1 blir det festligheter till minne av Storsjöodjurets fridlysning tillsammans med HJ och JH. Terminens första Mot, Ärtmotet, går av stapeln lördag 10/2.
Väl mött i januari!
Br ÖH  

13.  Jamtlunch den 15 december 
Terminens sista fredagslunch. Hantverksföreningens stora julbord, till det facila priset av 50 riksdaler, serverades. (det fanns t o m snaps till Motpris!)  
12.  Glöggkammarkväll den 6 december 
(Kammarn: museum, konstgalleri, föreläsningssal, festvåning, musikstudio, mm mm)
Jamtamots Kraftglögg och resterna av det fantastiska julbordet gick snabbt åt. Kammarstereon dånade och fria mässningar gick av stapeln. Johnny Bodes "specialhits" gick verkligen hem, och därför kommer här en länk till hans hemsida.  

11.  Julmotet den 1 december 
"Jee drö-öm om en jul he-eim" - en klassiker!
Ett fantastiskt, glansfullt, Julmot i Gamla salen på nationen, med alla Jamtamots fanor runt väggarna.
Hederspristagare 2001: Bo Lundmark, Funäsdalen.
Fackeltåg under Jamtamotfanan till Gunillaklockan, glögg, Jamtamotkören och Br Hövdingen, som höll ett marvelöst Brandtal. "Samfundet Julbordets Vänner", under ledning av Brr Gillevärdarna, hade skapat det yppersta av Jamtjulbord. Under middagen kom Härja-Jämts luciatåg på besök, med bl a flera julsånger på jamska (!)
Motets nattliga delar fortsatte på Lycksalighetens Ö (nästan översvämmad) med många aktiviteter, bl a snusdosdragning, därefter hemma hos Br H-Haugen och avslutades, enligt inkomna bidrag, först på lördagskaffet.
Ny Broder: Erik Axel Nord, Klumpen, Gåxsjö sn, Strömsunds kn.

10.  Höstfesten den 18 november 
Jamtamots nya frackband debuterade på Norrlands nations höstbal och väckte givetvis beundran, speciellt bland damerna, men också en självklar avundsjuka hos de yngre herrföreningar som finns vid nationen. Bandkommittén tillsattes vid Heimmotet i Storhögen och är förmodligen den snabbast arbetande kommittén i Jamtamots historia.  
9.  Jamtamots Internetadress 
Br Heed meddelar att Jamtamots hemsida numera kan nås via följande adresser:
www.jamtamot.org
www.jamtamot.net
www.jamtlandstidning.org
www.jamtlandstidning.net  

8.  Målarmotet den 3 november 
Ett Mot för verkliga esteter! Högklassiga alster med de mest skiftande motiv som: "Den Store Ledaren", "Stina Västigåla" mm mm kunde avnjutas och analyseras. En mycket lovande Mottecknare debuterade: Br Hilleberg, och han fick juryns stora pris under Höstsalongen. Stormotsmedaljen utdelades. En av decenniets mest lysande Yngstar renade Fyrisån vid Nybrons trappor beledsagad av hela Motet (och under infödingarnas förundran). Vaksala kyrkogård besöktes som vanligt av en kommitté. Motet avslutades vederbörligen på Lycksalighetens Ö.
Nya Bröder: Gustav Jernberg, Ås och Gunnar Albemark, Lugnvik  

7.  Utställning - sundsvall 
Bild inskickad av Br Möller.  
6.  Piratkammarkvällen den 28 oktober 
Lördagen den 28, drog jag och Br Goden ihop en väldigt improviserad Kammarkväll för styrelsen och gb. Det var mycket lyckat, ett tiotal bröder och en dusk gb dök upp och drack pilsner och lyssnade till klassiska hårdrocksdängor på monsterstereon. Det bästa av allt var att vi passade på när Br ÖH var i Linköping och tittade på "högskolan" där.
Br H  

5.  Samarrsexan den 14 oktober 
En verklig höjdartillställning enligt många till redaktionen inskickade ma-il!
Ett sånt drag rådde att flera i fjolårets styrelse hade uppenbara problem att hålla sig kvar på sina stolar...  

4.  Föreningskvällen den 12 oktober 
Sittning med JH , BD och en karaokemaskin.  
3.  Ockupationsmotet den 6 oktober 
Ett lysande, kompakt (Wahlgrenska) och spirituellt Mot! Ny styrelse installerades av ÖH - emeritus Storhaugen. Motet ockuperades av en hoper okunniga gålbeinskæra, varav många var osedvanligt stora i käften, rapporteras från Godeämbetet. Motet avslutades vederbörligen på Lycksalighetens Ö.
2.  Samarret den 30 september 
Samarret blev en grandios succé som vanligt! Av Härja-Jämt fick styrelsen i present var sin svart slips med en röd luva på änden. Snyggt!
1.  Fredagsluncherna 
Luncherna på Hantverksföreningen har kommit igång ordentligt, och antalet närvarande bröder ligger runt en knapp, minimal dubbeldusk.